Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Ζητά διερεύνηση για τις απειλές κατά της Λαγκάρντ

Τέσσερις βουλευτές, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή

lagard cristine

Δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της από Έλληνες φοροφυγάδες, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Οι κ.κ. Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα αναφέρονται στην καταγγελία της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times ότι: «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Η αποκάλυψη αυτή, υπογραμμίζουν, «σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου». Οι τέσσερις βουλευτές ζητούν απαντήσεις για το αν είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα και εάν όχι, αν προτίθενται να ζητήσουν τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση όσων καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ.

By