Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: «Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στη χώρα»

Ανακοίνωση για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

 

dimar«Πριν από 46 χρόνια τα όπλα και η βία κατέλυσαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Η χούντα στέρησε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, βασάνισε και φυλάκισε όσους αντιστάθηκαν, επέβαλε το γενικευμένο αυταρχισμό στην κοινωνία. Οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου» αναφέται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Όπως αναφέρεται «η μνήμη μας και οι αγώνες για τη δημοκρατία και την ενίσχυση των θεσμών αποτελούν σήμερα το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας»

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «δυστυχώς η 46ή επέτειος συμπίπτει με την άνοδο του φασιστικού φαινομένου στη χώρα μας. Το σημερινό δημοκρατικό καθήκον είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, φράζοντας το δρόμο στους νοσταλγούς, αλλά και στους σημερινούς απόγονους της χούντας».

«Η Δημοκρατική Αριστερά τιμά όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα και κρατά ως παρακαταθήκη τους αγώνες τους για την εμπέδωση της δημοκρατίας, για μια ανοιχτή κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

 

By