Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ: Ούτε χιλιοστό πίσω

Αμετακίνητοι και για «πρόγραμμα-κονσέρβα» στην ΕΡΤ

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Μονόδρομο αποτελεί για ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η ανάκληση του νόμου, η απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αλλά και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, απόφαση που επανέλαβαν και σήμερα στον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

Στη λύση για εκπομπή προγράμματος και αρχειακού υλικού, με την παράλληλη πρόσληψη 200 δημοσιογράφων ορισμένου χρόνου (3 μήνες) ως μεταβατική κατάσταση, «εμμένουμε στη θέση μας», απάντησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο υπαναχώρησης.

Ούτε χιλιοστό πίσω δεν κάνει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο ο Δημήτρης Σταμάτης επικοινώνησε τηλεφωνικά,καθώς ο κ.Βενιζέλος βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στο «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» που διοργανώνουν αύριο από κοινού το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Ίδρυμα Jean-Jaurès. Στο πλαίσιο του φόρουμ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατιας Φρανσουά Ολάντ και τον Πρωθυπουργό  Ζαν-Μαρκ Ερο, ενώ έχουν προηγηθεί συστάσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων για άνοιγμα της ΕΡΤ.

Ο ήχος του λουκέτου της ΕΡΤ ακούστηκε στην Ευρώπη, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων και φέρνοντας στην Αθήνα τον Πρόεδρο της EBU.

«Τους είπα με σαφήνεια και καθαρότητα  την άποψη της ΔΗΜΑΡ. Εμείς θέλουμε να επαναλειτουργήσει  η ελληνική ραδιοτηλεόραση. Να επαναλειτουργήσει κανονικά και βεβαίως να προωθηθούν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός αλλά και η αντιμετώπιση όλων εκείνων  των προβλημάτων που προσδιορίζουν διαχρονικά τη λειτουργία της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. Είναι άλλο πράγμα οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και  ο εκσυγχρονισμός όσο και  ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της ΕΡΤ και τελείως διαφορετικό ζήτημα  το μαύρο στην εικόνα» επανέλαβε πριν από λίγο ο κ. Κουβέλης στη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ρδιοτηλεοπτικής Ένωσης, περιμένοντας την ανταπόκριση του Μεγάρου Μαξίμου.

 

 

By