Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Συνέδριο τον Σεπτέμβριο

Διαφοροποιήσεις 26 στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής

dimarΜε αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα και την διαπίστωση ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο κόμμα η ΔΗΜΑΡ προχωρά σε Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πορεία της ΔΗΜΑΡ.

«Το ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι οι πολιτικές τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουμε. Το κρίσιμο είναι το πολιτικό περιεχόμενο. Η ανασύνταξη του κόμματος απαιτεί την λήψη αποφάσεων στα όργανα για όλα τα κρίσιμα θέματα χωρίς αμφισημίες και με αποφασιστικότητα. Με πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ», επισημαίνεται στην εισήγηση που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των στελεχών.

Παράλληλα 26 στελέχη- μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε κείμενο που υπογράφουν εκφράζουν διαφωνία για το συνέδριο και  επισημαίνουν ότι «Η κεντροαριστερά που θέλουμε και διεκδικούμε, δεν μπορεί να συγκροτηθεί με στόχο να αποτελέσει το συμπλήρωμα κανενός. Δεν μπορεί να συγκροτηθεί ετεροπροσδιοριζόμενη. Οφείλει να διαμορφώσει τους αυτοπροσδιορισμούς της, συναρτώντας τους άμεσα με το μέλλον της χώρας στο μέλλον της Ευρώπης.»

«Πιστεύουμε ότι η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να είναι νέα και αυτόνομη» τονίζουν ακόμα και διευκρινίζουν ότι πρότασή τους είναι Ελιά, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ να είναι οι πρωταγωνιστές για τη δημιουργία της.

Συντεταγμένο διάλογο μέσα από συλλογικές διαδικασίες όπως το συνέδριο του φθινοπώρου για για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης, στην εισηγητική του ομιλία στη Κέντρική Επιτροπή.

 

 

 

 

 

By