Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη αναδεικνύει υπαρκτά προβλήματα

«Στρατηγικής σημασίας το έργο του διασυνδεδεμένου δικτύου της νησιωτικής Ελλάδας»

fospfotos.com | Alexandros Katsis
fospfotos.com | Alexandros Katsis

«Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη στην καρδιά της τουριστικής περιόδου αναδεικνύει υπαρκτά προβλήματα συντήρησης των μονάδων, στελέχωσης σε ειδικότητες πρώτης γραμμής και ορθολογικής κατανομή προσωπικού» υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη μετά από έκρηξη και πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονάδα της ΔΕΗ την Τρίτη το μεσημέρι.

«Το έργο του διασυνδεδεμένου δικτύου της νησιωτικής Ελλάδας είναι στρατηγικής σημασίας και θα απαιτήσει στη συνέχεια μεγάλες επενδύσεις ιδιαίτερα σε νησιά που λειτουργούν ως πόλοι έλξης για το γενικότερο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Χρειάζεται η εκπόνηση, με δεδομένο το διεθνοποιημένο περιβάλλον ενέργειας, ενός στρατηγικού σχεδίου, για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, τη χρηματοδότηση της δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών ώστε να μπορούν να στηριχθεί η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη» τονίζει.

«Οι παράγοντες αυτοί πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό για την ίδια τη ΔΕΗ και το στρατηγικό της ρόλο» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By