Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημοκρατική στροφή Ερντογάν

Ανακοίνωσε πακέτο μεταρρυθμίσεων

Erdogan 01Το πολυαναμενόμενο «πακέτο εκδημοκρατισμού» της χώρας, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα γραφεία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα που προϋποθέτουν νομοθετική ρύθμιση, και άλλα που θα εφαρμοστούν με διοικητικές αποφάσεις.

“ Πέρυσι προχωρήσαμε σε μία τροποποίηση του Συντάγματος που επέτρεπε την διδασκαλία άλλων γλωσσών πέραν την Τουρκικής, στα δημόσια σχολεία. Τώρα θα μπορεί να γίνεται η διδασκαλία και άλλων γλωσσών και στα ιδιωτικά σχολεία.”

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία«ιστορική στιγμή», που θα καθορίσει το μέλλον της Τουρκικής Δημοκρατίας».

“ Θα τροποποιήσουμε τις διατάξεις που αφορούν στην αμφίεση των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες. Από εδώ και στο εξής αίρονται οι περιορισμοί που αφορούν στην απαγόρευση μαντίλας από τις γυναίκες. Πρόκειται για μία πρακτική που παραβιάζει την ελευθερία και το δικαίωμα των πολιτών, στην ανεξιθρησκεία .”

Ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το όριο εισόδου στην βουλή που τώρα είναι 10%, ενώ θα διευρύνει την κρατική επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων και για τα κόμματα που συγκεντρώνουν ποσοστό πάνω από 3% στις εκλογές.

Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By