Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στη δημοσιότητα βουλευτές που δεν παραδίδουν τα όπλα τους

Τα ονόματα των βουλευτών που αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα τους θα δημοσιοποιούνται κάθε 15 μέρες.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Την δημοσιοποίηση των ονομάτων των βουλευτών που θέλουν να εισέρχονται στο Κοινοβούλιο με το όπλο τους αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης. Στο πλαίσιο αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας του Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων αποφάσισε:

-Οι βουλευτές θα παραδίδουν τα όπλα τους στην είσοδο, θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο ενώ θα τους παραδίδονται όταν αποχωρούν. Σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής αρνηθεί να το παραδώσει θα καταγράφεται το όνομά του από τον φρούραρχο και θα παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα δημοσιοποιεί τα ονόματα κάθε 15 μέρες.

-Οι βουλευτές θα είναι υποχρεωμένοι να περνάνε πλέον μόνο από τις δύο μαγνητικές πύλες εισόδου που βρίσκονται από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και του Άγνωστου Στρατιώτη.

-Η πλαϊνή είσοδος προς την πλευρά του Ζαππείου θα κλείσει οριστικά για όλους και θα επιτρέπεται η χρήση της μόνο από τον Πρωθυπουργό και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

-Στο εντευκτήριο της Βουλής θα εισέρχονται μόνο οι βουλευτές με την ειδική μαγνητική κάρτα που χρησιμοποιούν στις ψηφοφορίες.

By