Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΑΠΑ Research: 29% θα ψήφιζε νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ- Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

kalpesaΠροβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης δίνει νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, για το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει ποσοστό 22,5% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 21,7% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4%.

Εκτός Βουλής μένει, δημοσκοπικά, η ΔΗΜΑΡ καθώς απολαμβάνει την υποστήριξη μόλις του 2,8% των ερωτηθέντων.

Το 29% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί και στην παράσταση νίκης με 44,6% έναντι του 38,5% της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 42,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%, την ώρα που το «κανένας από τους δύο» απάντησε το 21,2%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 40,4%, εκτιμά ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Το 69% των ερωτηθέντων εκτιμά πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.

Τέλος, το 55,6% των ελλήνων δηλώνουν ότι θα έφευγαν από την Ελλάδα,αν τους δινόταν η ευκαιρία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By