Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη για δωροδοκία

 O συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 500 ευρώ

xeiropedes

Ένας 51χρονος υπάλληλος στο δήμο Μεσολογγίου, συνελήφθη για δωροδοκία και εκβίαση από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 500 ευρώ, ώστε, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, να περαιώσει εκκρεμή υπόθεση που αφορούσε σε δημόσιο έργο και συγκεκριμένα να εκδώσει βεβαίωση περαίωσης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του έργου.

Ο 51χρονος συνελήφθη σήμερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού είχε παραλάβει, από το άτομο που έκανε την καταγγελία, το προσημειωμένο ποσό των 500 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στο σταθμό των ΚΤΕΛ Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συλληφθείς είχε απαιτήσει και στο παρελθόν χρηματικά ποσά, για ανάλογες διεκπεραιώσεις δημοσίων τεχνικών έργων. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

By