Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημόσιο: Πως θα επανέλθουν οι υπάλληλοι του πρώτου κύματος της εφεδρείας

Σχετική επιστολή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς το ΣτΕ

apolyseis

Τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την οποία θα επανατοποθετηθούν στο Δημόσιο όσοι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (Νόμος Ρέππα) και δικαιώθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, περιγράφει με έγγραφό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο υπογράφει ο γγ, Δημήτρης Στεφάνου.

Ουσιαστικά, με το έγγραφο υπενθυμίζεται ότι οι επανατοποθετήσεις όσων δικαιώθηκαν θα πρέπει να γίνουν υπό την εποπτεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σύμφωνα με τις ανάγκες του Δημοσίου, καθώς και με βάση τον περιορισμό της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο» ενώ προστίθεται ότι «σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «επιστροφή μετ” εμποδίων» και «περιπλοκή της υπόθεσης επαναφοράς» δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα».

Σημειώνεται, ότι τα αιτήματα για έκδοση απόφασης κατανομής θα πρέπει να υποβάλλονται από τον φορέα, πριν την έκδοση της απόφασης επαναφοράς, στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By