Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διάγγελμα Ομπάμα για το μεταναστευτικό

Πυρά από τους Ρεπουμπλικάνους για α χορήγηση «αμνηστίας» σε λαθρομετανάστες

obama_drones_ap_img_0

Στις 20:00 τ απόγευμα της Πέμπτης ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει επίσημο διάγγελμα στον αμερικάνικο λαό σχετικά με τις αποφάσεις που αφορούν το μεταναστευτικό.

Την είδηση έκανε σήμερα γνωστή ο Λευκό Οίκος μέσω του Facebook και σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση, ο Ομπάμα αναφερθεί αναλυτικά σχετικά με το ζήτημα αυτό σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει στο γυμνάσιο Ντελ Σολ του Λας Βέγκας (Νεβάδα, δυτικές ΗΠΑ).

«Όλοι συμφωνούν ότι το σύστημα για τη διαχείριση της μετανάστευσης είναι προβληματικό. Δυστυχώς, η Ουάσιγκτον έχει επιτρέψει το πρόβλημα αυτό να κακοφορμίζει για πολύ καιρό», ανέφερε ο Ομπάμα στο βίντεο.

Ακόμη διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται από κοινού με το κογκρέσο έτσι ώστε, όπως λέει, να το ενθαρρύνει για να καταλήξει σε ένα συνεκτικό νομοσχέδιο με τη στήριξη και των δύο κομμάτων, που θα επιλύσει το πρόβλημα στο σύνολό του.

Νωρίτερα, πηγές ενήμερες για τα σχέδια της αμερικανικής προεδρίας ανέφεραν ότι ο Ομπάμα θα εξαλείψει την απειλή απέλασης για περίπου πέντε εκατομμύρια μετανάστες οι οποίοι ζουν παράτυπα στη χώρα.

Στα μέτρα, τα οποία θα προωθήσει με προεδρικό διάταγμα, θα υπάρχει πρόβλεψη για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, κατηγόρησε από την πλευρά του τον Ομπάμα ότι με την κίνησή του για χορήγηση «αμνηστίας» σε λαθρομετανάστες θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες να αναληφθεί δράση στο Κογκρέσο για το μεταναστευτικό και κατ” επέκταση για άλλα ζητήματα.

By