Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διήμερη επίσημη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Βελιγράδι

dendias nikos bouli taxi dimosia upourgos

Μεταξύ άλλων, θα υπογράψει το Πρωτόκολλο Εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ – Σερβίας

dendiasΔιήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει – μεταξύ άλλων – σειρά συναντήσεων και επαφών με Σέρβους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Αύριο το πρωί (στις 10:00), ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας και υπουργό Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, με τον οποίο θα υπογράψει το Πρωτόκολλο Εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ – Σερβίας.

Πρόκειται για πρωτόκολλο μεταξύ της ελληνικής και της σερβικής κυβέρνησης που αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Σερβίας για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 19 της εν λόγω συμφωνίας, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα κράτη – μέλη της ΕΕ να συνομολογούν εφαρμοστικά πρωτόκολλα επανεισδοχής με τη συγκεκριμένη χώρα.

Στο πρωτόκολλο περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – κανόνες αναφορικά με τις αρμόδιες αρχές, τα σημεία διέλευσης των συνόρων, την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα σημεία επαφής, όπως επίσης και οι λεπτομέρειες επανεισδοχής στο πλαίσιο της συνοπτικής διαδικασίας.

Στη συνέχεια (στις 14:00), ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον α΄ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα έχει, αύριο, ο Έλληνας υπουργός στο Βελιγράδι θα συζητηθούν διάφορα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος στους τομείς της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της αστυνομικής συνεργασίας, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια στη σερβική πρωτεύουσα θα ξεκινήσει με τη συνάντηση που θα έχει, σήμερα το απόγευμα (στις 17:00), με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Πηγή:ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By