Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαβεβαιώσεις Κεδίκογλου για πλειστηριασμούς

Δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας, δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το θέμα.

FOSPHOTOSAlexandros Katsis
FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Σε συνέντευξή του στον ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως πρώτος γνώμονας είναι η προστασία των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, μεταξύ των οποίων άνεργοι και πολύτεκνοι, και δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει», τόνισε ο κ.Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο θέμα της φοροδιαφυγής.

«Χτυπήσαμε τα άσυλα της φοροδιαφυγής. Είχαμε μάθει για πολλά χρόνια να θεωρούμε τη λαμογιά, μαγκιά», είπε ο κ. Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας «θρασύτατα» τα κρούσματα φοροδιαφυγής.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By