Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαγραφή Ψαριανού από την ΔΗΜΑΡ

«Έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

psarianos 01

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας θέτει τον Γρηγόρη Ψαριανό ο Φώτης Κουβέλης για τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του από τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος. Το κερασάκι ωστόσο, στην τούρτα ήταν η άρνηση του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

«Ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται δε, ότι εξαντλήθηκαν όλα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη

«Από την πρώτη στιγμή, κατέστησα σαφές ότι η Δημοκρατική Αριστερά, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών.

Για μας, υπέρτερη δημοκρατική υποχρέωση είναι η απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος. Κανείς βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να καταστεί παράγοντας της διεξαγωγής ή μη της κορυφαίας, όσο και αναγκαίας δημοκρατικής διαδικασίας, όπως είναι το δημοψήφισμα».

By