Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαγωνισμοί για τμήματα ακινήτου σε ΣΕΦ – Ηράκλειο

Σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ήπια ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης

gournes

Διαγωνισμούς αξιοποίησης τμημάτων του ακινήτου στην περιοχή του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας» και δύο ακινήτων στην πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών στις Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Όσον αφορά στα τμήματα ακινήτων στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ήπια ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης γύρω από το στάδιο, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό και αθλητικό της χαρακτήρα.

Το σχέδιο αξιοποίησης, που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων και την μαρίνα Αθηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής.

Ακόμα, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ακινήτων εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης με στόχο την ανάπτυξη μικτών χρήσεων.

Το προς αξιοποίηση ακίνητο περιλαμβάνει:

  • μια έκταση 30.000 τ.μ. περίπου, όπου προβλέπονται ήπιες ψυχαγωγικές και εμπορικές χρήσεις,
  • μια παραθαλάσσια έκταση 316.000 τ.μ. περίπου, όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό και, δυνητικά, γήπεδο γκολφ εννέα οπών.

Τονίζεται ότι το σχέδιο αξιοποίησης, για το οποίο έχει προηγηθεί διάλογος με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, δεν περιλαμβάνει τις λειτουργούσες εγκαταστάσεις που έχουν ήδη παραχωρηθεί στην Περιφέρεια, τον Δήμο και το ΕΛΚΕΘΕ.

By