Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαδηλώσεις οργής για τους νεκρούς στο Μπαγκλαντές

Εκατοντάδες χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στα περίχωρα της Ντάκα μετά την κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου που στέγαζε βιοτεχνίες ρούχων και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 273 ανθρώπους.

Copyright: Reuters / Stringer
Copyright: Reuters / Stringer

«Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες συμμετέχουν στη διαδήλωση. Χρησιμοποιήσαμε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να τους διαλύσουμε», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας για την τεράστια διαδήλωση που οργανώθηκε δύο ημέρες μετά την τραγωδία, ενώ πρόσθεσε ότι «απαιτούν τη σύλληψη και την εκτέλεση των ιδιοκτητών των βιοτεχνιών και του κτιρίου που κατέρρευσε στο Σαβάρ».

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας εκτίμησε πως ο αριθμός των νεκρών, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες, είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 2.000 άνθρωποι, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς είναι τραυματισμένοι ενώ, σύμφωνα με το Reuters, στο κτίριο βρίσκονταν 3.122 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες.

Την Παρασκευή, τα συνεργεία διάσωσης απεγκλώβισαν 45 ανθρώπους από τα ερείπια του κτιρίου, εκ των οποίων οι 41 είχαν εγκλωβιστεί στο ίδιο σημείο στον τέταρτο όροφο του κτιρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Αχμεντ Αλι, αξιωματούχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ανέφερε ακόμη ότι έχουν εντοπιστεί άλλοι 20 έως 25 εγκλωβισμένοι σε διαφορετικό σημείο, αλλά είναι δύσκολη η προσέγγιση. «Πάντως είναι ακόμα ζωντανοί», πρόσθεσε.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δυστύχημα στη βιομηχανική ιστορία της χώρας και φέρνει στην επικαιρότητα το ζήτημα των συνθηκών εργασίας στο Μπαγκλαντές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By