Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Και δεν απολύεται κανείς και εξοικονομούμε 32 εκατ. ευρώ το χρόνο

adonis nd geordiadis boyli vouli

Σε περίπου 18 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας

nosokomesΣτην εκτίμηση ότι η διαδικασία της κινητικότητας στο χώρο της υγείας θα εξοικονομήσει δαπάνες ύψους 32 εκατ. ευρώ το χρόνο, προέβη στη Βουλή ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος ενημερώνοντας για θέματα αρμοδιότητάς του έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκε σήμερα από το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η προκήρυξη 1.754 θέσεων.

Από αυτές, οι 1.641 θέσεις θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, είπε, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως απόλυση. Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι επελέγη η διαδικασία αυτή και όχι οι μετατάξεις, καθώς είναι ταχύτερη. «Αυτό που θα κάναμε κατ’  εκτίμηση σε δύο χρόνια, το κάναμε σε 15 ημέρες», υπογράμμισε.

Ο Αδ. Γεωργιάδης  επεσήμανε ότι σε περίπου 18 ημέρες οι υπάλληλοι αυτοί θα είναι στις νέες τους θέσεις –«στις 20 με 25 Σεπτεμβρίου», όπως είπε- και πρόσθεσε πως μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας θα μπουν σε πλήρη εφημερία επιπλέον 530 κλίνες.

Επιπροσθέτως, ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας θα φέρει τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία για την ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. «Εάν συμφωνήσουμε θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια» είπε.

Σε ότι αφορά στην τρίτη φάση της κινητικότητας που αφορά καθηγητές τεχνικών λυκείων που προέρχονται από το υπουργείο Παιδείας, ο Αδ. Γεωργιάδης  επεσήμανε ότι όσοι έχουν πτυχίο σε θέματα υγείας, θα απορροφηθούν άπαντες από το υπουργείο Υγείας. «Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε μπει στην τρίτη φάση και υπολογίζουμε να τους έχουμε απορροφήσει μέχρι το τέλος του χρόνου», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «ο προγραμματισμός πηγαίνει ρολόι».

Ο υπουργός Υγείας έστειλε παράλληλα σαφές μήνυμα στον ιατρικό κόσμο πως θα τίθενται σε αργία όσοι γιατροί έχουν κριθεί «ένοχοι» από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο. «Δεν πρόκειται να υπάρχει η παραμικρή χρονοκαθυστέρηση που υπήρχε στο παρελθόν», είπε.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By