Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαθεσιμότητα και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Στο στόχαστρο των νέων περικοπών το «Δαφνί», το «Δρομοκαΐτειο» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας, παρά τις αλλεπάλληλες περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, εντάσσονται τελικά γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία.

Η αιφνιδιαστική απόφαση πλήττει τα ψυχιατρικά νοσοκομεία «Δαφνί», «Δρομοκαΐτειο» και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις κλινικές του ΨΝΑ και μία του «Δρομοκαϊτείου» θα μεταφερθούν μαζί με τους γιατρούς και το προσωπικό στα Γενικά Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική».

Με την απόφαση διαφωνεί και ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» Όθωνας Χαραλαμπάκης, ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον υπουργό.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο «Δαφνί»  πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν ώστε να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Στις αρχές της ερχόμενης επόμενης εβδομάδας εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμοι οι κατάλογοι με τα ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν στη διαδικασία διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By