Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διακοπές στον… Άρη

Κλείστε από τώρα τα εισιτήρια!

arismaras Η ολλανδική εταιρία Mars One αναζητά πρόθυμους για να μετοικήσουν στον κόκκινο πλανήτη το 2023. Πρόκειται για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Απευθύνεται σε εθελοντές από όλο τον κόσμο, που θέλουν να επανδρώσουν την πρώτη αποστολή εγκατάστασης στον μέχρι σήμερα ακατοίκητο πλανήτη.

«Σήμερα, το ίδρυμα Mars One αρχίζει την αναζήτηση των πρώτων κατοίκων του Άρη. Την αναζήτηση ανθρώπων από όλο τον κόσμο που θέλουν να εγκατασταθούν στον Άρη» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μπας Λάνσντορπ στη συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη, όπως μετέδωσε το Euronews.

Το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το πως θα βρεθούν τα χρήματα γι’ αυτό το σχέδιο, καθώς απαιτούνται 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επιλογή των ατόμων θυμίζει λιγάκι συνθήκες ριάλιτι σόου.

«Οι ειδικοί μας θα καθορίσουν ποιος θα είναι αρκετά καλός και ποιος όχι. Όταν συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων για την αποστολή στον Άρη, θα ζητήσουμε από ένα ακροατήριο να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, ποιος τελικά θα πάει. Νομίζουμε ότι είναι πιο σημαντική ψηφοφορία και από τις προεδρικές εκλογές» ανέφερε ο Μπας Λάνσντορπ.

Ο 44χρονος Στέφαν Γκίντερ είναι ένας από τους πρώτους υποψήφιους που προσήλθε, θεωρώντας ότι πρόκειται για ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στη ζωή σου: «Έχω τέλεια φυσική και πνευματική κατάσταση. Είμαι έτοιμος να φύγω. Αυτό που δεν μου φαίνεται αρκετά ξεκάθαρο, είναι πώς θα γίνει η διαδικασία επιλογής. Εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες. Ελπίζω ότι θα έχω ισχυρές πιθανότητες».

Εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις συμμετοχής για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Το να στείλουμε ανθρώπους εκεί με δυνατότητα ζωής και εγκατάστασης, τροφή και αέρα και όλα τα υπόλοιπα πράγματα που μπορεί να χρειάζονται, όπως βιβλία, ψυχαγωγία, μέσα επικοινωνίας και πηγές ενέργειας είναι σίγουρα μια πολλή μεγάλη πρόκληση. Και μόνο το μέγεθος των πυραύλων που απαιτούνται για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, είναι τεράστιο», υπογράμμισε ο Άνταμ Μπέικερ, ειδικός σε θέματα διαστημικής μηχανικής.

Η συνέντευξη τύπου που έδωσε η ολλανδική εταιρία για την αποστολή στην Κόκκινο Πλανήτη άφησε αρκετά ανοικτά ζητήματα. Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

By