Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διακόπηκε εκ νέου η δίκη Μαντέλη

Λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης και αφού προηγουμένως το δικαστήριο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση απέρριψε αιτήματα αναβολής που υποβλήθηκαν

mantelisAΓια τις 12 Δεκεμβρίου, διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και των συγκατηγορουμένων του, για την υπόθεση χρηματικού ποσού, που φέρεται να έλαβε από τη Siemens, για τη σύμβαση 8002/97 σχετικά με την ψηφιακή εξέλιξη του ΟΤΕ.

Η δίκη, διεκόπη λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης και αφού προηγουμένως το δικαστήριο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση απέρριψε αιτήματα αναβολής που υποβλήθηκαν.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου  Κακουργημάτων κατηγορούμενος ότι έλαβε από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens 450.000 γερμανικά μάρκα αλλά υποστηρίζει ότι πρόκειται για προεκλογική χορηγία.

Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς.

Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στη Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο συγκατηγορούμενος του Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίκη είχε διακοπεί και πάλι στις 11 Δεκεμβρίου λόγω κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By