Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διαρροή μολυσμένου νερού πάλι στη Φουκουσίμα

Πρόκειται για τη δεύτερη διαρροή σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών

foukosimaΝέα διαρροή μολυσμένου νερού έχει καταγραφεί στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Πρόκειται για τη δεύτερη διαρροή σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών και αφορά ιδιαίτερα μολυσμένο νερό από τις δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος του πυρηνικού εργοστασίου. Η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την κατάσταση και δηλώνει πως αναλαμβάνει δράση.

«Το πρόβλημα στον πυρηνικό σταθμό της TEPCO στη Φουκουσίμα προκλήθηκε εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να λάβει προληπτικά μέτρα. Πρέπει να πω πως η διαχείριση που γίνεται επί τόπου στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανεπαρκής», δήλωσε ο Κατσουχίκο Ικέντα, γενικός γραμματέας της Ρυθμιστικής Αρχής για την Πυρηνική Ενέργεια.

Οι μετρήσεις έδειξαν πολύ αυξημένο επίπεδο ακτινοβολίας που φτάνει τα 200.000 μπεκερέλ. Στο εσωτερικό της δεξαμενής εμφανίζεται επίπεδο ακτινοβολίας ίσο των 580.000 μπεκερέλ ανά λίτρο. Το νόμιμο όριο για το στρόντιο 90 είναι 30 μπεκερέλ ανά λίτρο.

Ταυτόχρονα, εκφράζονται φόβοι ότι τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν φτάσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αναμένεται να επιστρέψει στη Φουκουσίμα έπειτα από ενάμιση χρόνο στα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο του καθαρισμού των περιοχών που επλήγησαν τον Μάρτιο του 2011.

Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By