Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διατηρεί το προβάδισμα η Μέρκελ

Στο 40% το ποσοστό των CDU & CSU

German Parliament - Chancellor Angela MerkelΟ κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ παγιώνει ένα μικρό προβάδισμα, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, όπως καταδεικνύει μια δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κλιμάκωσαν αυτή την εβδομάδα τις επικρίσεις τους σε βάρος της Μέρκελ, καταγγέλλοντας ότι οι πολιτικές της στο πεδίο των μεταφορών ευθύνονται για τα προβλήματα που πλήττουν μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει κάποιο ζήτημα-κλειδί στην προεκλογική εκστρατεία που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές μετακινήσεις ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) συγκεντρώνουν 40%, ποσοστό που παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ο ήσσων εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, συγκεντρώνει 5%, ποσοστό επίσης αμετάβλητο, το οποίο είναι ακριβώς το όριο για την είσοδό του στην ομοσπονδιακή κάτω βουλή, την Μπούντεσταγκ.

Η αντιπολίτευση συγκεντρώνει συνολικά ένα ποσοστό 1% κατώτερο από τα κόμματα της συμπολίτευσης — οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν 23%, οι Πράσινοι 13% και το κόμμα Η Αριστερά 8%.

Μια έρευνα της Emnid η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Κυριακή εμφάνισε παρόμοια αποτελέσματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By