Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαχωρίζει τη θέση του από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό ο Ρήγας

«Δεν μπορούμε να λέμε ελαφρά τη καρδίαν ότι δεν θα πειράξουμε τις επικουρικές συντάξεις»

rigas

Διαφοροποιήθηκε από τη θέση που διατύπωσε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι «το θέμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα έχει κλείσει», ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm και ερωτηθείς για την πιθανότητα «κουρέματος» των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Ρήγας ανέφερε χαρακτηριστικά «Ό,τι έχει αποφασιστεί με τις επικουρικές συντάξεις, οπωσδήποτε θα εφαρμοστεί. Η οικονομία δεν είναι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να λέμε ελαφρά την καρδία ότι δεν πειράζουμε τις επικουρικές συντάξεις» και επεσήμανε πως «ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να επιχορηγεί τις επικουρικές συντάξεις».

Ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει πως «από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η συνταξιοδότηση δημόσιων υπαλλήλων άνω των 50 χρόνων που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι», σημειώνοντας μάλιστα πως «ετοιμάζεται ένα πρόγραμμα που έχουμε επεξεργαστεί και θα το συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα».

Στο ερώτημα γιατί σε μία εποχή πρωτογενών πλεονασμάτων να μη γίνει μια προσπάθεια να αναθεωρηθεί, όπως για παράδειγμα συνέβη με τον ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Ρήγας απάντησε:

«Τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι συνεχή για τα επόμενα χρόνια και αυτό είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί.Το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει εξετάσουμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή πέραν των υποχρεώσεων που θα μας επιβάλουν οι δικαστικές αποφάσεις πού αλλού μπορεί να πάει. Δεν μπορείς να ρίχνεις το πρωτογενές πλεόνασμα σε κατευθύνσεις που δεν είναι σίγουρο ότι είναι οι δικαιότερες επιλογές».

Παράλληλα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί πως δεν πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η «σωτηρία» των εφάπαξ τονίζοντας με νόημα : «Διαβλέπω αδικία στο ότι θα πρέπει σώνει και καλά να διασφαλίσεις με το πρωτογενές πλεόνασμα τα εφάπαξ. Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει αρκετά χρόνια, από την άλλη πλευρά υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία που έχουν να κάνουνε με θέματα επιβίωσης ανθρώπων που είναι μεγαλύτερες προτεραιότητες από το να διασφαλίσεις το 100% των εφάπαξ».

By