Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαψεύδει τα περί Χρυσής Αυγής ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ παρενέβη διαψεύδοντας τα όσα του καταλογίζουν ότι είπε περί κοινών στοιχείων ανάμεσα στο Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή

nikos androulakis

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντάει στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε χθεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

Από το πρωί αναπαράγεται η είδηση ότι ταύτισα πολιτικά τη Χρυσή Αυγή με το κόμμα του κ. Θεοδωράκη. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά. Για το λόγο αυτό, παραθέτω το σχετικό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσα στο ραδιόφωνο του Alpha και στον δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο:

«(…) Σπ. Χαριτάτος: Μίλησα για την αυτοκριτική σας, επειδή όμως χρειάζεται χρόνος για να τα αναλύσουμε όλα αυτά, πάμε να κερδίσω εγώ κι άλλες δηλώσεις που και της επικαιρότητας που αφορούν και την άποψή του ΠΑΣΟΚ από τα χείλη του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Δηλαδή ο Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, λένε τουλάχιστον για όσους κατοικούν τη δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ ότι είχε και προσωπικές σχέσεις μαζί τους ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, που σήμερα ως Ποτάμι έχει ξεχυθεί κι έχει πάρει την οδό προς τη θάλασσα, ρέει άφθονο το νερό. Ήταν όμως φίλος του Κώστα Σημίτη, ήταν προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, ο ίδιος σήμερα αποποιείται οποιαδήποτε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα του παρελθόντος και φαίνεται να εμφανίζεται ως μόνος και μάλιστα όταν ρωτήθηκε προσφάτως στην Κρήτη στην αρχή της περιοδείας του για το ποια είναι η πηγή της χρηματοδότησής του μάλλον είναι ενοχλημένος, εγώ έτσι διέκρινα. Γιατί για να απευθύνεις λόγο προσωπικό σε έναν απλό πολίτη που σε ρωτάει κάτι «ποια είναι η πηγή της χρηματοδότησής σου», όταν δικό σου στέλεχος ο κ. Δήμου δύο 24ωρα πριν δημόσια είχε πει ότι «χρηματοδοτούμαστε από το εξωτερικό ή και δε σας λέω», δηλαδή έχει μπει η κουβέντα ήδη στον πολιτικό λόγο, εκεί λίγο είναι κάποια ζητήματα που πρέπει να τα λύσετε και λίγο μεταξύ σας. Εσείς γνωρίζετε τις πηγές χρηματοδότησης του κόμματος Το Ποτάμι; Έχετε σχέσεις εσείς, είχαν μέλη το ΠΑΣΟΚ σχέση με τον κ. Θεοδωράκη;

androulakis

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν θα ενοχοποιήσω προσωπικές σχέσεις, όπως κι εσείς έχετε κάποιες σχέσεις, έτσι κι αυτός θα έχει τις δικές του. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πού εδράζεται το εγχείρημα του κ. Θεοδωράκη. Γιατί εδράζεται στο ίδιο πλαίσιο που εδραζόταν και το εγχείρημα της Χρυσής Αυγής, ότι ο κόσμος πιστεύει πως οι πολιτικοί σήμερα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ότι η πολιτική έχει απαξιωθεί πλήρως, ότι υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης. Λοιπόν αν το παλαιό πολιτικό σύστημα δεν το καταλάβει αυτό και δεν ανασυνταχθεί με θεσμικούς δημοκρατικούς όρους, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

(…)

Σ. Χαριτάτος: Επικοινωνιακά ότι βάζετε σε κοινή αναφορά Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, έχει την αξία του, δεν τα εξισώνετε, δεν το βλέπω έτσι.

Ν. Ανδρουλάκης: Προσέξτε, λέω ότι δεν είναι το ίδιο πολιτικά. Λέω ότι οι συνθήκες που δημιουργούν το πλαίσιο για να γεννηθούν αυτά τα φαινόμενα, είναι οι ίδιες. Είναι κυρίως η κρίση εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά κόμματα (…)».

By