Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διεθνής αποτροπιασμός για τις επιθέσεις στη Βοστόνη

Μέρκελ και Πούτιν καταδίκασαν τα χθεσινά γεγονότα στις ΗΠΑ και ελπίζουν να βρεθούν σύντομα οι δράστες.

merkel-putinΆμεση ήταν η καταδίκη, από τους πολιτικούς ηγέτες, της χθεσινής επίθεσης στη Βοστόνη, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έσπευσε να εκφράσει τον αποτροπιασμό της για την επίθεση και τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημείωσε η κ. Μέρκελ και εξέφρασε την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «βάρβαρο έγκλημα» τις εκρήξεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου.

Σε τηλεγράφημα που έστειλε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν «καταδικάζει αυστηρά αυτό το βάρβαρο έγκλημα και εκφράζει την πεποίθηση πως ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας απαιτεί τον ενεργό συντονισμό των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας».

Ο Πούτιν εξάλλου «υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει σε περίπτωση ανάγκης τη βοήθειά της στην έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές».

By