Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διεθνής διάκριση για οργανισμό του ελληνικού δημοσίου

Πιστοποιήθηκε ο ΕΟΠΕΠ στο 1ο επίπεδο του διεθνώς αναγνωρισμένου μοντέλου EFQM

eoopΤο Διεθνές Πιστοποιητικό“Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία” του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κ. Ιωάννης Βουτσινάς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2013» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων(ΕΕΔΕ) ως εθνικός εταίρος του EFQM (EuropeanFoundationforQualityManagement).

Ο ΕΟΠΠΕΠ πιστοποιήθηκε στο 1ο επίπεδο του διεθνώς αναγνωρισμένου μοντέλου EFQM“CommittedtoExcellenceinEurope” και είναι από τους πρώτους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΝΠΙΔ) που έχει λάβει τέτοια διάκριση.

Κατά την παραλαβή ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Βουτσινάςπαρουσίασε επιγραμματικά το ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων του ΕΟΠΠΕΠ (αδειοδότηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων και φορέων πιστοποίησης γνώσεωνπληροφορικής, ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του εθνικού συστήματος πιστοποίησης προσόντων των καταρτιζομένων αλλά και των επαγγελματιών,πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων και αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών, υποστήριξη της συμβουλευτικής και του επαγγελματικού προσανατολισμού ανά την επικράτεια κ.α.),και υπογράμμισε ότι:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού συνδέει την επιχειρηματικότητα της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τους κανόνες και το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει το κράτοςσε ζητήματα παιδείας. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη σε θέματα ποιότητας και επιχειρηματικής αριστείας:εφόσον ζητάμε από τους ιδιώτες να είναι συνεπείς και αξιόπιστοι ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν, πρέπει εμείς πρώτοι να έχουμε αξιολογηθεί αντικειμενικά ως προς την ποιότητα των δικών μας παρεχόμενων υπηρεσιών.»

«Έτσι» διευκρίνισε ο κ. Βουτσινάς «ζητήσαμε με δική μας πρωτοβουλία από την ΕΕΔΕ να αξιολογήσει τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ, μέσω της πιστοποίησής μας στο πρώτο επίπεδο επιχειρηματικής αριστείας το οποίο φέραμε εις πέρας. Χαιρόμαστε που διαπιστώνουμε απόψε εδώ ότι είμαστε από τους πρώτους δημόσιους φορείς που διαβαίνουν την πύλη της επιχειρηματικής Αριστείας. Για εμάς το ταξίδι προς την Αριστεία και τη διάκριση μόλις ξεκινάει».

Ο ΕΟΠΠΕΠ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες για τον ΕΟΠΠΕΠ και το έργο του: www.eoppep.gr.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By