Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διευκρινήσεις της ΕΠΟ για τη λίστα των παιχτών που θα πάνε στο Μουντιάλ

Δείτε την αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού

epo

Τη Δευτέρα το πρωί θα ανακοινώσει ο Φερνάντο Σάντος τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας για τη Βραζιλία. Στη γνωστοποίηση υποχρεώθηκε να προχωρήσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά τον εκνευρισμό που δημιουργήθηκε στις τάξεις των διεθνών από την ανάρτηση –σε ιστοσελίδα του Περού!- της «αποστολής» της ελληνικής ομάδας.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΠΟ επισημαίνει πως «Επί τη ευκαιρία και επί του θέματος, σας συνιστούμε να μην προβαίνετε σε αναπαραγωγή ειδήσεων με προέλευση αμφίβολης αξιοπιστίας, διότι το αποτέλεσμα που προκύπτει παραπληροφορεί τους αναγνώστες/ακροατές/θεατές σας». Το σημαντικότερο βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά ότι η παραπληροφόρηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την Εθνική και τις σχέσεις, ίσως, των παικτών με τον προπονητή.

Στο μεταξύ στην προεπιλογή της Ακτής Ελεφαντοστού αντιπάλου της Εθνικής μας, βρίσκονται όλα τα γνωστά αστέρια, όπως ο Ντρογκμπά, ο Καλού, ο Γιάγια και ο Κόλο Τουρέ… Απών μόνο ο Εμπουέ της Γαλατά Σαράϋ. Τα ονόματα της προεπιλογής της αφρικανικής ομάδας:

Μπαρί, Αλί, Σιλβέν, Γκμόουο (τερματοφύλακες),  Οριέ, Μπαμπά, Τζακπά, Μποκά, Ζοκορά, Κ. Τουρέ, Τζετζέ, Βιεϊρά, Ακπά-Ακπρό, Ανγκουά (αμυντικοί),  Γ. Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ, Ντιομαντέ, Ρομαρίκ, Για Κόναν (μέσοι), Ντρογκμπά, Σιό, Λασινά Τραορέ, Μπονί, Ντουμπιά, Καλού, Ζερβίνιο, Γκραντέλ (επιθετικοί).

Βαγγέλης Μελέκογλου

By