Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διευκρινίσεις από τον Αργύρη Ντινόπουλο για τις δηλώσεις του

«(Είμαι με την κυρία Δούρου) σε ό,τι αφορά τη ρήση περί νομιμότητας, «να τους ταράξουμε στη νομιμότητα»

dinopoulos

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σχετικά με τις πρωινές του δηλώσεις ότι τάσσεται αναφανδόν με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συμβάσεις των υπαλλήλων στους δήμους.

«(Είμαι με την κυρία Δούρου) σε ό,τι αφορά τη ρήση περί νομιμότητας, «να τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Που δεν είναι και δική της, αλλά του αείμνηστου Ηλία Ηλιού. Και δεν το είπα μόνο, αλλά το κάνω κιόλας, διότι πριν από λίγη ώρα έφυγαν τα έγγραφα προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και όχι μόνο προς αυτές που είναι αρμόδιες για τους πέντε δημάρχους. Διαβίβασα την αλληλογραφία που μου έστειλε χθες ο συνάδελφος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ούτως ώστε οι Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να πράξουν αυτά που επιβάλλει ο νόμος. Ό,τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: τους ταράζουμε στη νομιμότητα», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο BHMA FM.

Για το αν παρανομεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, o κ. Ντινόπουλος ήταν κάθετος. «Ασφαλώς όχι. Ούτε εμείς ούτε ο κ. Μητσοτάκης. Παρανόμως λειτουργούν αυτοί που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νόμο. Όταν η κυρία Δούρου τους προτρέπει να μη συμμορφωθούν με τον έλεγχο των συμβάσεων παρανομεί. Και είμαι με τη ρήση της «να τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Διότι υπάρχουν κάποιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ανεξάρτητα κράτη και ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή πρέπει να εφαρμοστεί.

Αν, όμως, με ρωτάτε αν είναι το μείζον πρόβλημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα, ότι κάποιοι «κατεργάρηδες» – για να χρησιμοποιήσω την έκφραση που ακούστηκε πολλές φορές – δημοτικοί υπάλληλοι πριν από 10-15 χρόνια μετέτρεψαν με κατεργαριές τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ασφαλώς και δεν είναι το μείζον ζήτημα της Αυτοδιοίκησης σήμερα»

By