Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δις ισόβια στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία των αστυνομικών στο Ρέντη

Οι δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί μετά από συμπλοκή στην περιοχή της Λαχαναγοράς, την 1η Μαρτίου 2011.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25 έτη κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία των νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά από μαραθώνια διαδικασία που κράτησε περισσότερες από 12 ώρες το δικαστήριο καταδίκασε ως φυσικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών δύο από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως συνεργός για τα ίδια εγκλήματα, ενώ για τον τέταρτο κατηγορούμενο, που φυγοδικεί, το δικαστήριο διαχώρισε τη δικογραφία προκειμένου να δικαστεί εφόσον συλληφθεί. Οι υπόλοιποι 11 συγκατηγορούμενοι των τεσσάρων καταδικάστηκαν σε ποινές από δύο έως εννέα χρόνια για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυνομικοί, Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών, έπεσαν νεκροί μετά από συμπλοκή στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη την 1η Μαρτίου 2011.

 

By