Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διχάζει η ιθαγένεια για τα σώματα ασφαλείας.

enstoloi feat
fosphotos.com Angeliki Panagiotou

Έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ για την παρέμβαση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, σχετικά με τη τροπολογία που έχει κατατεθεί από 84 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπου ζητούν τη συμμετοχή ελλήνων σε γένος και ιθαγένεια στα σώματα ασφαλείας.

Η κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του ελληνικού γένους και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στα σώματα ασφαλείας, έγινε μετά από επίμονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη πως η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική αναφέρει σήμερα το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το Σύνταγμά είναι αυτή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως « είναι θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση και μάλιστα μέσω twitter» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος», ήταν η προσωπική αναφορά του Μ. Κωσταράκου  μέσω twitter.

«Η τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού δεν θα παραδοθεί σε αλβανούς, ασιάτες και αφρικανούς» σημείωνει η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας «νίκη» την πρόταση των βουλευτών της Ν.Δ.

[space size=»30″]

 

By