Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διχασμένοι οι αναλυτές για τις ελληνικές τράπεζες

 Απαισιόδοξη η Nomura, τις εμπιστεύονται Citi και BNP Paribas – Τι γίνεται με τις ευρωπαϊκές

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Δε συμμερίζεται την αισιοδοξία των περισσότερων επενδυτικών τραπεζών και οίκων η Nomura, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες προβλέποντας ότι οι ζημιές θα είναι σημαντικές το 2015, οπότε οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια θα αγγίξουν το 35%.

Ωστόσο, ισχυρή κερδοφορία για τις ελληνικές τράπεζες από το 2016 και μετά «βλέπει»  η Citi, μετά την μείωση των τραπεζών από 15 σε τέσσερις, αλλά και η επιθυμία για επιστροφή του κλάδου σε ιδιωτικά χέρια αναμένεται να αποτελέσουν τους οδηγούς για διψήφια ποσοστά απόδοσης ιδίων κεφαλαίων προς το 2016-17.

Από την άλλη, η BNP Paribas προειδοποιεί ότι το ράλι στις τραπεζικές μετοχές δεν αντικατοπτρίζεται θα θεμελιώδη μεγέθη, ενώ υπογραμμίζει ότι ο  κλάδος βρίσκεται ήδη σε υπερτιμημένη ζώνη και κινείται αποκλειστικά από την εισρέουσα ρευστότητα των ξένων επενδυτών που σύντομα θα πουλήσουν! Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, τα χειρότερα είναι πίσω, ωστόσο προειδοποιεί ότι οι προκλήσεις παραμένουν και τα ανοιχτά μέτωπα για τις τράπεζες είναι ακόμη πολλά. Αναφορικά με τους ελέγχους της  Blackrock, τονίζει ότι τα αποτελέσματα θα παράσχουν καλύτερη εικόνα και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη.

Η Nomura, εκτιμά πάντως ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι σε καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες, αλλά οι τιμές στόχοι είναι ακόμα και 50% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των απωλειών με τις υψηλότερες δυνατές ζημίες από τι;ς χώρες του Νότου.

Πάντως, οι επενδυτικές τράπεζες και διαχειριστές προτιμούν τις ευρωπαϊκές μετοχές, με το 30,9% να επιλέγει την Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο που διοργάνωσε η Bank of America-Merrill Lynch, στο Πεκίνο.

Μάλιστα, η Barclays αναμένει διπλασιασμό των κερδών στις ευρωπαϊκές μετοχές μέχρι το 2018 .

Ε.Σ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By