Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διχασμένοι ο έμποροι για τις Κυριακές

Οι μισοί δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, την πρώτη από τις επτά το χρόνο που θα έχουν τη δυνατότητα

katastimata
Μοιρασμένη είναι η κοινότητα των εμπόρων σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους στις 3 Νοεμβρίου, μία από τις επτά Κυριακές το χρόνο που δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΣΕΕ προκύπτει ότι σε σύνολο 129 εμπορικών συλλογών και ομοσπονδιών, οι 57 έχουν αποφασίσει και προτείνουν στα μέλη τους την λειτουργία στις 3 Νοεμβρίου, 7 σύλλογοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ενώ 4 αφήνουν ελεύθερη την επιλογή στα μέλη τους και 61 αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά.

Στο ερώτημα σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις υπόλοιπες έξι Κυριακές, προκύπτει και πάλι διχογνωμία αφού ξεκάθαρα οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα δηλώνουν ότι θα λειτουργούν ενώ στις μικρές επιχειρήσεις υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη τα εμπορικά καταστήματα  θα μένουν τελικά ανοιχτά 10 Κυριακές το χρόνο, όπως προβλέπει σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς.

Συγκεκριμένα, πέρα από τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By