Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διώτης… μέρος 3 στην Προανακριτική

Η νέα κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα.

diotisΑρκετά ενδιαφέρουσα εξελίσσεται η νέα κατάθεση του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει την εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που φέρεται να παρουσιάζει τώρα τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του, προσπαθεί να αποποιηθεί των τυχών ευθυνών του, ρίχνοντας το βάρος στους υπουργούς Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Διώτης παρουσίασε στην κατάθεσή του, τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, στοιχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον κ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές Ιουλίου, ενώ για την περίπτωση του κ. Βενιζέλου σημείωσε ότι «μπορεί» να του είχε δώσει το usb με τη λίστα Λαγκάρντ στις 8 Ιουλίου 2011, ημέρα που αυτό «ανοίχθηκε» από άγνωστο χρήστη.

Σήμερα επίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ επόμενος μάρτυρας θα είναι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φέρεται να είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

By