Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρευνες για το φόνο του τερματοφύλακα της Νότιας Αφρικής διεξάγει η Αστυνομία

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τους δολοφόνους και προσφέρει αμοιβή ύψους 11.000 ευρώ

senzo_mΤην εν ψυχρώ δολοφονία του τερματοφύλακα και αρχηγού της Εθνικής ομάδας της Νότιας Αφρικής, Σένζο Μεγίβα, θρηνεί η χώρα και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νότιας Αφρικής ο Μεγίβα βρισκόταν στο Βόσλορους, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν περίπου στις 20:00 το βράδυ δύο άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι, ενώ ένας τρίτος παρέμενε εκτός.

Η φιλονικία με τους δύο άνδρες ήταν μοιραία για το νοτιοαφρικανό τερματοφύλακα, με τους δολοφόνους στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή, ενώ τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στην οικία έμειναν αλώβητα.

Η αστυνομία ήδη έρευνα για τους δολοφόνους και προσφέρει αμοιβή ύψους 150 000 ραντ (περίπου 11.000 ευρώ) για όσους μπορούν να παράσχουν χρήσιμες πληροφορίες για την έρευνα.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είχε παίξει χθες στον αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, όπου η ομάδα του νίκησε 4-1 τον Άγιαξ Κέιπ Τάουν.

Ο Μεγίβα πραγματοποιούσε μια μεγάλη σεζόν, όπως αποδείκνυαν και οι εμφανίσεις του με τους Μπαφάνα Μπαφάνα, όπως είναι το προσωνύμιο της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Στους πρώτους τέσσερις αγώνες των προκριματικών για το προσεχές Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που θα φιλοξενηθεί στο Μαρόκο του ιού Έμπολα επιτρέποντος, είχε αντικαταστήσει επάξια τον τραυματία και βασικό γκολκίπερ, Κούνε.

Ο Μεγίβα πραγματοποίησε μεγάλες εμφανίσεις και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της Εθνικής ομάδας, βοηθώντας τη Νότια Αφρική να ελέγξει τον όμιλο μπροστά από την πρωταθλήτρια Νιγηρία.

«Είναι μια μεγάλη απώλεια, τόσο για την οικογένεια και το παιδί του όσο για τους Ορλάντο Πάιρατς και το έθνος» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

By