Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δουλεύοντας στην «FACEBOOK» : Δημιουργία, ποδήλατο και …gaming

pc pliktrologio ipologistis

Δείτε πως είναι να δουλεύει κανείς στα «κεντρικά» του διεθνούς κολοσσού στη Βρετανία.

 

facebookofficeΛιτοί χώροι, industrial – μεταμοντέρνα αισθητική, σκληρά αλλά δημιουργικά ωράρια και …πολύ gaming! Αυτή την εικόνα αποκόμισε το BBC επισκεπτόμενο τις εγκαταστάσεις της εταιρίας του FACEBOOK στην Βρετανία προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα του «πώς είναι να δουλεύει κανείς στο FACEBOOK;»

Στις «έξτρα» ανέσεις που προσφέρονται στο προσωπικό της επιχείρησης περιλαμβάνεται το δωρεάν φαγητό αλλά και το πλύσιμο των ρούχων. Μάλιστα περιδιαβαίνοντας κανείς στις αχανείς εγκαταστάσεις θα διαπιστώσει ότι πολλοί επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο από το ένα σημείο στο άλλο, πράγμα που όχι απλά δεν απαγορεύεται αλλά ενθαρρύνεται.

Όσον αφορά την διακόσμηση των εσωτερικών χώρων αυτή «επαφίεται» στον … «δημιουργικό πατριωτισμό» των χρηστών του FACEBOOK. Κατά καιρούς επιλέγονται ομάδες ανθρώπων μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής, οι οποίοι καλούνται στα «κεντρικά» προκειμένου να ζωγραφίσουν ή να κατασκευάσουν αφίσες και διακοσμητικά υλικά τα οποία στην συνέχεια αναρτώνται σε όλους τους χώρους. Σε τέτοιου είδους δραστηριότητες απασχολούνται συχνά και όσοι δουλεύουν στην εταιρία αφού υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την καλλιτεχνική τους έκφραση.

Σε μία επιχείρηση σαν το FACEBOOK δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το gaming. Οπως χαρακτηριστικά δηλώνει άλλωστε στο BBC «η κουλτούρα των παιγνιδιών είναι βαθιά ριζωμένη στην εταιρία». Για τον λόγο αυτό αυτό υπάρχουν ειδικές αίθουσες παιγνιδιών σε υπολογιστές όπου τα joysticks …παίρνουν φωτιά.

 

\"Get

 

 

 

 

[space size=»30″]

By