Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δράση: Όνομα μπορεί να αλλάξουν, ΑΦΜ όμως όχι

Το ερώτημα τι θα γίνει με τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που δημιουργηθεί νέο κόμμα θέτει η Δράση

SkylakakisΜε αφορμή τη συζήτηση περί μετεξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας σε ένα νέο κόμμα, όπως άφησε να διαφανεί κατά το συνέδριο ο Αντώνης Σαμαράς, η Δράση με ανακοίνωση της υπενθυμίζει τα τραπεζικά χρέη της Συγγρού.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η Δράση αναφέρει:

«Η συζήτηση που άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο, σχετικά με την αλλαγή ονόματος της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα σε σχέση  με το -ήδη υπό έρευνα από τη δικαιοσύνη- σκάνδαλο του υπερδανεισμού των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Αν και εφόσον υλοποιηθεί το σχετικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα αντικαταστήσει τη ΝΔ, γεννάται το ερώτημα τί θα απογίνουν τα τραπεζικά χρέη που βαρύνουν το παλαιό κόμμα. Χρέη που εκτοξεύθηκαν την τελευταία τριετία, στη διάρκεια της οποίας, την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας ασφυκτιούσε από την έλλειψη ρευστότητας, η ΝΔ αύξησε το δανεισμό της πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της, ενώ τα χρέη και των δύο κομμάτων ξεπερνούν πλέον τα 270 εκ. ευρώ.

Τα χρέη αυτά αφορούν τράπεζες που είναι κατά 90% κρατικές, άρα η μη αποπληρωμή τους θα γίνει κατά 90% εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Το όνομα συνεπώς των κομμάτων μπορεί να αλλάξει, το ΑΦΜ τους όμως (και οι δανειακές τους υποχρεώσεις), όχι. Αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει τις ήδη σοβαρές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του υπερδανεισμού των δύο κομμάτων και θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή καταστροφή, παραμένουν αδιόρθωτα, ακόμα κι αν αλλάζουν όνομα ή ενδύονται τον μεταρρυθμιστικό μανδύα.»

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By