Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΔΣΑ: Ειδική επιτροπή συμβούλων για τα προβλήματα των δικηγόρων

Συμμετοχή των δικηγόρων στη Πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου

dikigoroi-ekloges

Τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής συμβούλων που θα καταγράφει και θα ιεραρχεί άμεσα τα προβλήματα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σε συνεργασία με το προεδρείο του Συλλόγου, η Επιτροπή θα ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων και τη διάταξη πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται σε ειδική κατηγορία «δικηγόρων ευρεσιτεχνίας» τριετούς φοίτησης, επιχειρώντας να δημιουργήσει δικηγόρους χωρίς πτυχίο Νομικής.

Η ίδια Επιτροπή θα προτείνει στο Δ.Σ του ΔΣΑ, συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών και τρόπους αντίδρασης-κινητοποίησης του δικηγορικού σώματος, προκειμένου να εισακουσθεί από την κυβέρνηση ο δικηγορικός και νομικός κόσμος της χώρας και να αποτραπούν οι προωθούμενες απαράδεκτες και επικίνδυνες, θεσμικά, ρυθμίσεις.

Η επιτροπή του ΔΣΑ αποτελείται από τους συμβούλους Βασ. Βραχιώτη, Μιχ. Καλανζτόπουλο, Ελ. Ράντο, Δημ. Αναστασόπουλο και Βασ. Παπαστεργίου.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. του ΔΣΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των δικηγόρων της Αθήνας στην Πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014, απέχοντας από όλα τα δικαστήρια.

By