Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δωρεάν ποδήλατα και στην Αθήνα

Μετά από αναμονή χρόνων καταφθάνει και στην Αθήνα το μοντέλο των κοινόχρηστων ποδηλάτων 

podilata600_111113

Δωρεάν ποδηλατάδα για όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της θα προσφέρει σε λίγο καιρό ο Δήμος, καθώς σε λίγες εβδομάδες επιλέξει την ανάδοχο εταιρεία για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίος θα θέσει στη διάθεση του κοινού 1.000 ποδήλατα, τα οποία θα βρίσκονται τοποθετημένα σε ειδικούς σταθμούς, που θα δημιουργηθούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, σε πλατείες, σταθμούς του μετρό, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να πάει στον πλησιέστερο σταθμό και να δανειστεί ένα ποδήλατο. Όπως γράφουν τα Νέα, στις 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος, ενώ η χωροθέτηση του των σταθμών είχε εγκριθεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο από το δημοτικό συμβούλιο και προβλέπει συνολικά 70 σημεία.

Στις πόλεις του εξωτερικού που έχει εφαρμοστεί το σχέδιο κάθε δημότης και επισκέπτης με μια ολιγόλεπτη εγγραφή του στο Δήμο λαμβάνει ένα είδος ταυτότητας την οποία χρησιμοποιεί για να «νοικιάζει» δωρεάν τα ποδήλατα από τα διάφορα σημεία της πόλης. Όταν τελειώνει με τη χρήση τους μπορεί να τα αφήσει στο πλησιέστερο σημείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By