Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δύο συλλήψεις για το εγκαταλλειμμένο βρέφος

Μια 19χρονη φέρεται ότι γέννησε το μωρό και ότι έβαλε τον αδελφό της να ισχυριστεί ότι το βρήκε στο διπλανό σπίτι

astynomiaΜια 19χρονη και τον 17χρονο αδελφό της συνέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές για την υπόθεση με το βρέφος που βρέθηκε την Πέμπτη εγκαταλλειμμένο σε ταράτσα μονοκατοικίας στα Πατήσια.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την προανάκριση προέκυψε ότι η 19χρονη χωρίς οι οικείοι να γνωρίζουν για την κύησή της γέννησε μόνη της στο σπίτι της και στη συνέχεια έπεισε τον αδερφό της να ισχυριστεί ψευδώς ότι βρήκε το βρέφος στην ταράτσα της διπλανής μονοκατοικίας.

Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, από τις ιατρικές εξετάσεις της 19χρονης, προέκυψαν ευρήματα που συνάδουν με πρόσφατο τοκετό. Επίσης, ελήφθη βιολογικό υλικό από την ιδία, για συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για δικό της παιδί.

Το νεογέννητο βρέφος, με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. και με τη συνδρομή αστυνομικών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν  για ηθική αυτουργία σε ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση της Αρχής και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση της Αρχής με ψευδή αναγγελία αντίστοιχα.

 

By