Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύο Τούρκοι διακινητές συνελήφθησαν στη Ρόδο

Μέσα στα αμπάρια του πλοίου βρίσκονταν 52 άτομα

metanastes

52 παράνομους μετανάστες μετέφεραν στη Ρόδο σήμερα το πρωί δύο Τούρκοι διακινητές από τα τουρκικά παράλια οι οποίοι και συνελήφθησαν από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, ο οποίος συνελήφθη από τους Λιμενικούς και έναν 25χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά στην περιοχή του Ενυδρείου, καθώς με την προσάραξη του πλοίου έπεσε  στη θάλασσα με σκοπό να διαφύγει.

Η νέα «άφιξη» παράνομων μεταναστών στο νησί, στο κεντρικό λιμάνι του Μανδρακίου, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες και εκτιμούν ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι.

Το ταξίδι των αλλοδαπών ξεκίνησε από τα απέναντι παράλια με το πολυεστερικό σκάφος-θαλαμηγό «ALPAY 4», το οποίο κυβερνούσαν οι δύο Τούρκοι.

Συνολικά μέσα στα αμπάρια του πλοίου βρίσκονταν 52 άτομα, από τους οποίους 3 γυναίκες, 14 ανήλικα παιδιά και 35 άνδρες από τη Συρία, οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν στους λιμενικούς ότι κατέβαλαν περίπου 2.500 ευρώ ο καθένας τους.

Περίπου στις 9 το πρωί το σκάφος είχε φθάσει στη Ρόδο και έμπαινε στο λιμάνι του Μανδρακίου όταν, και από αδέξιο χειρισμό του καπετάνιου, προσάραξε στο «ελαφάκι» που βρίσκεται πίσω από τον Ευαγγελισμό. Πλησίασε άμεσα το σκάφος πλωτό του Λιμενικού και οι παράνομοι μετανάστες άρχισαν να βγαίνουν από τα αμπάρια της θαλαμηγού στην ξηρά. Εκεί συνελήφθησαν από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου του νησιού οι 52 αλλοδαποί και ο ένας εκ των διακινητών. Την ίδια στιγμή, ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δευτέρου διακινητή, καθώς μόλις είδε τους λιμενικούς έπεσε στη θάλασσα για να διαφύγει. Τελικά και ο δεύτερος Τούρκος εντοπίστηκε στην περιοχή του Ενυδρείου και συνελήφθη.

Και οι δύο κρατούνται προκειμένου να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος τους.

By