Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση των έργων στα Τέμπη

xatzidakis upourgeio espa

Η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου του 2015.

xatzidakis featuredΌπως ανέφεραν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης, μετά από επιθεώρηση που πραγματοποίησαν στις εργασίες κατασκευής, στο τέλος Μαΐου του 2015 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα τμήματα Ευαγγελισμός – Ραψάνη και Πλαταμώνας – Σκοτίνα του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι με την κατασκευή του νέου τμήματος Ευαγγελισμός – Ραψάνη, μήκους 11 χλμ παρακάμπτεται η κοιλάδα των Τεμπών μέσω των διπλών σηράγγων Τ1 (μήκους 2000 μ.) και Τ2 (μήκους 6.000 μέτρων), ενώ με το τμήμα Πλαταμώνας – Σκοτίνα, μήκους 14 χλμ, παρακάμπτονται οι επικίνδυνες στροφές στην περιοχή του Παντελεήμονα Πιερίας μέσω των σηράγγων Τ3, μήκους 2.700 μ.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Έχουμε σήμερα μια ακόμη μια απόδειξη ότι οι μηχανές των μεγάλων έργων, των αυτοκινητόδρομων έχουν πάρει μπροστά. Η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα».

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε από την πλευρά του: «Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα περάσαμε από την παράκαμψη των Τεμπών μέσα από τις μεγάλες σήραγγες οι οποίες είδατε έχουν ανοίξει». Σημείωσε ακόμη ότι οι σήραγγες είναι έτοιμες σε επίπεδο έργων πολιτικού μηχανικού, ενώ ολοκληρώνονται και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες οι οποίες, όπως διευκρίνισε, είναι ήδη έτοιμες σε ποσοστό 75%.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα των διοδίων ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα γίνει ό,τι προβλέπει η σύμβαση, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή του αντιτίμου προς τα πάνω.

«Η επίσπευση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε με τη σειρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος, ο οποίος έδωσε επίσης το «παρών» στην επιθεώρηση των έργων.

By