Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Είχε συμφωνηθεί με τον Χριστόφια το «κούρεμα»;

kypros

Διαψεύδεται η αποκάλυψη – βόμβα του Σόιμπλε ότι ήταν προσυμφωνημένος ο φόρος στις κυπριακές  καταθέσεις.

soimbleΈγγραφο στη γερμανική Βουλή κατέθεσε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το οποίο τα μέτρα που λήφθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Eurogroup για την Κύπρο, είχαν συμφωνηθεί από τις 23 Νοεμβρίου με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, συμφωνήθηκε η μείωση του τραπεζικού τομέα, μέχρι το 2018 και συνεισφορά των καταθετών για να στηριχθεί ο τραπεζικός τομέας. Η συμφωνία των δανειστών με τον Πρόεδρο Χριστόφια προνοούσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, σε συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου έως το 2018 και συμμετοχή των μετόχων, των καταθετών και των ομολογιούχων των κυπριακών τραπεζών στη διάσωση της κυπριακής οικονομίας με εφάπαξ εισφορά.

Aπορρίπτουν κατηγορηματικά Στεφάνου-Λουκαίδης

Ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος και διέψευσε κατηγορηματικά ότι τέθηκε σε οποιοδήποτε στάδιο των διαπραγματεύσεων τέτοιο θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τις πληροφορίες διέψευσε κατηγορηματικά με δηλώσεις του στον κυπριακό σταθμόSigmalive, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για τεράστιο ψέμα και μεγάλη προβοκάτσια η οποία γίνεται σε χρόνο που εξυπηρετεί τους εμπνευστές της.

 

By