Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΒΙΚΕΝ: Αποδίδει τις απολύσεις στη Χαλυβουργία στο υψηλό κόστος ενέργειας

«Η στήριξη της εξωστρέφειας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των εξαγωγών παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κενό γράμμα»

xalibourgia

Στο υψηλό κόστος του ρεύματος αποδίδει η Ένωση Βιομηχανικών καταναλωτών Ενέργειας τις απολύσεις από τη Χαλυβουργία. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, μετά από χρόνια προσπαθειών, διαβουλεύσεων και διαβεβαιώσεων σε όλα τα επίπεδα, και παρά την πρόσφατη θετική παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΓΣ της ΔΕΗ, το κόστος της ενέργειας παραμένει μη ανταγωνιστικό παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις και δημόσιες δηλώσεις.

«Η στήριξη της εξωστρέφειας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των εξαγωγών παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κενό γράμμα. Αντιθέτως και παρά την δραματική συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης, η αύξηση των εισαγωγών εξελίσσεται σε πηγή πολύ μεγάλης ανησυχίας» τονίζει ακόμη η ΕΒΙΚΕΝ και υποστηρίζει ότι η έλλειψη σταθερής βιομηχανικής πολιτικής και η διαχείριση των θεμάτων ενεργειακού κόστους με όρους πολιτικής επικοινωνίας προμηνύουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις.

By