Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκαν οι αλλαγές για την πνευματική ιδιοκτησία από τη Βουλή

Μέχρι το τέλος του έτους η σύσταση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΥΛΗ ΚΤΗΡΙΟ

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, παρατείνεται κατά 20 χρόνια η διάρκεια προστασίας των ερμηνευτών ή εκτελεστών καλλιτεχνών και των παραγωγών φωνογραφημάτων ενώ παράλληλα αξιοποιούνται τα «ορφανά έργα» για μορφωτικούς σκοπούς.

Σχεδόν όλα τα κόμματα, παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις και επιφυλάξεις συμφώνησαν στην ανάγκη προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών τους.

Θετικά εμφανίστηκαν τα κόμματα στην πρόσκληση εθνικού διαλόγου για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα στο χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας, των υποχρεώσεων των χρηστών και των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, που απηύθυνε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχει συγκροτηθεί ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας ο οποίος από το νέο έτος θα αρχίσει να εργάζεται ενώ θα τελεί υπό τον συντονισμό του και η σύσταση της Επιτροπής διαλόγου για τον πολιτισμό.

Ο υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε ακόμα ότι ο κατάλογος αυτών που θα συμμετέχουν στην Επιτροπή για τον πολιτισμό δεν έχει κλείσει και κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Επιτροπή θα έχει χρονοδιάγραμμα δύο μηνών από τη σύστασή της για να παρουσιάσει τις προτάσεις της για τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες που πρέπει να προωθηθούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By