Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης τείχους της Ακρόπολης από το ΚΑΣ

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις τον Φεβρουάριο του 2012 είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της νότιας εξωτερικής τοιχοποιίας

cebfceb9-ceb4cf8dcebf-cf87cebfcf81ceb7ceb3ceb9cebacebfceaf-cebaceafcebfcebdceb5cf82-cebaceaccf84cf89-ceb1cf80cf8c-cf84cebf-cf84ceb5ceaf

«Τον Φεβρουάριο του 2012, οι έντονες βροχοπτώσεις έκαναν εμφανή τα προβλήματα στο νότιο Τείχος της Ακρόπολης, μεταξύ 6ης και 7ης αντηρίδας, από όπου υπήρξε πτώση της εξωτερικής τοιχοποιίας. Ακολούθησε σύσκεψη και τότε δόθηκαν οδηγίες, που οδήγησαν στη σημερινή μελέτη», δήλωσε χτες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο πρόβλημα, αλλά και στην επικείμενη επίλυσή του.

Η μελέτη αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος, που πήρε ομόφωνα το «πράσινο φως» από τα μέλη του ΚΑΣ, εκπονήθηκε από την Ανθή Χατζηπαπά, αρχιτέκτονα μηχανικό της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ). Η παρουσίασή της χτες στο Συμβούλιο, συνοδεύτηκε από τα ευμενή σχόλια της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, αλλά και του προέδρου της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), καθηγητή Χαράλαμπου Μπούρα, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

ΠΗΓΗ:AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By