Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Τρέχει» η κυβέρνηση για να έρθει η ανάπτυξη

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βάλει την… υπογραφή του στη χάραξη του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδίου της χώρας.

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί ο σχεδιασμός της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενόψει του 1ου  Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου και υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία, «σημαντικό συστατικό στοιχείο των διαδικασιών σχεδιασμού αποτελεί αναμφίβολα η ενεργός συνεργασία του συνόλου των αρμοδίων φορέων χάραξης τομεακής και περιφερειακής πολιτικής και βέβαια των τοπικών φορέων, των κοινωνικοοικονομικών εταίρων, των ΜΚΟ, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών».

Το υπουργείο σημειώνει πως «οι διαδικασίες σχεδιασμού έχουν ξεκινήσει επίσημα εδώ και ένα χρόνο περίπου, και τα αποτελέσματα του διαλόγου, των διαβουλεύσεων και της συνεργασίας έχουν φτάσει πλέον σε ένα πρώτο ώριμο στάδιο».

 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής με κεντρικούς ομιλητές τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ενώ ομιλία θα απευθύνει και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

 

 

 

 

 

By