Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδική έρευνα για το θάνατο του Μπόρις Μπερεζόφσκι

 Αδιευκρίνιστα τα αίτια.

 

berezovskyΕιδική έρευνα για το μυστηριώδη θάνατο του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι διεξαγει η αστυνομική διεύθυνση της περιφέρειας της Κοιλάδας του Τάμεση, κοντά στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στο πεδίο, περιλαμβανομένων ερευνητών ειδικευμένων σε πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές (απειλές) και διεξάγουν έρευνες». Όπως αναφέρεται η κινητοποίηση έχει στόχο να επιτρέψει στους αστυνομικούς να κάνουν έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

Ο Ρώσος κροίσος είχε λάβει από τις βρετανικές αρχές πολιτικό άσυλο λόγω των τεταμένων σχέσεών του με τον πρόεδρο της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι συνθήκες θανάτου του ειναι ασαφείς, ενω υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οτι αυτοκτόνησε έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Channel One, ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο στο σπίτι του στο Σάρεϊ. Είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο Vesti 24 ότι ο Μπερεζόφσκι είχε ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο Πούτιν σε χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει στον Ρώσο πρόεδρο πριν από περίπου δύο μήνες. Στην επιστολή του «παραδεχόταν ότι είχε κάνει λάθη για τα οποία ζητούσε συγνώμη από τον Πούτιν» από τον οποίο φέρεται να είχε ζητήσει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη Ρωσία.

 

 

By