Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απόφαση «ανάσα» για 20 χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες καταλυμάτων

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης έχει καταθέσει ειδική διάταξη για την απαλλαγή ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων κάτω των 10 δωματίων από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

www.fosphotos.com/Alexandros Katsis
www.fosphotos.com/Alexandros Katsis

 Του Νίκου Φιλιππίδη

Απόφαση  «ανάσα» για 20 χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες καταλυμάτων προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Προχωρά στην απαλλαγή των μικρών επιχειρηματιών, ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων κάτω των δέκα δωματίων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα υπαγωγής στον ΟΓΑ ή παραμονής στον ασφαλιστικό φορέα που είναι ήδη εντεταγμένοι.
Σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Τσακίρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. Δημήτρης Πολλάλης με τον Υπουργό Ι. Βρούτση, ανακοινώθηκε επίσημα η προώθηση διάταξης που αποκαθιστά την άδικη μεταχείριση και την υπερβολική ασφαλιστική επιβάρυνση των επιχειρηματιών που λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες εξαιρετικά χαμηλής δυναμικότητας και μικρής περιόδου εργασιών.
Το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που θα συζητηθεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών, απαλλάσσει τους μικρούς επιχειρηματίες κάτω των 10 δωματίων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα υπαγωγής στον ΟΓΑ ή παραμονής στον ασφαλιστικό φορέα που είναι ήδη εντεταγμένοι.

[space size=»30″]

By