Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εισήγηση για άρση ασυλίας Μπαρμπαρούση, Ζησιμόπουλου και Αλεξόπουλου

Κληρώνει σήμερα για την άρση ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Την άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφασίζει σήμερα το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ την άρση της ασυλίας των υπολοίπων δύο χρυσαυγιτών βουλευτών Κώστα Μπαρμπαρούση και Πολύβιου Ζησιμόπουλου, αλλά και του ανεξάρτητου Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε η επιτροπή δεοντολογίας.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές που εξετάστηκαν σήμερα από την Επιτροπή Δεοντολογίας, είχαν ζητήσει την περασμένη Πέμπτη αναβολή μιας εβδομάδας για να προετοιμάσουν το γραπτό τους υπόμνημα.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης στις μόλις 7 γραμμές του υπομνήματος του, αναφέρει πως ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του έχουν διαπράξει κάτι παράνομο. «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια, δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο», ισχυρίζεται.

Με υπόμνημα «κατέθεσε» και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος εμφανίστηκε ενώπιον των μελών της επιτροπής.

Εν τω μεταξύ, για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας των Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και του Ηλία Κασιδιάρη για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

By