Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για το κύκλωμα που εκβιάζει οδηγούς ταξί σε Πειραιά

Εισαγγελική έρευνα για το κύκλωμα που εκβιάζει οδηγούς ταξί σε Πειραιά

taxi

Τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέταση των καταγγελιών για την συμμορία που εκβιάζει οδηγούς ταξί στον Πειραιά, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κ. Κουτζαμάνη με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», παρήγγειλε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών ,Ευάγγελο Ζαχαρή να διενεργήσει άμεσα προκαταρκτική εξέταση.

Θα ελεγχθούν όμως και οι τυχόν ευθύνες των δικαστικών αρχών για την μη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς λιμνάζει εδώ και δύο χρόνια σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, είχε αποστείλει στοιχεία με βάσει τα οποία σχηματίστηκε και τότε δικογραφία για δράση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που λυμαίνεται εκβιαστικά την πιάτσα των ταξί της Ακτής Ξαβερίου.

Είχαν διαπιστωθεί μάλιστα και επαφές ενός τουλάχιστον εμπλεκομένου με στελέχη της «Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της αστυνομίας: Η δράση της σπείρας χρονολογείται από το 2004 και περιλαμβάνει απειλές και επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί που δεν κατέβαλαν «εκβιαστικά κόμιστρα», στελεχών της Τροχαίας, συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ και «εκφοβιστική μήνυση» σε βάρος αστυνομικού Διευθυντή.

Επίσης για ύποπτη συμπεριφορά υπαλλήλου του ΟΛΠ για τη τήρηση της σειράς προτεραιότητας στην πιάτσα.

Στη σχετική δικογραφία η διεκπεραίωση της οποίας έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα νέα εισαγγελική παρέμβαση υπάρχουν 15 κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης
οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και εκβίαση, ενώ εμπεριέχονται δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων και θυμάτων εκβιασμού.

Όπως προέκυπτε μέλη της ομάδας αυτής , μεταξύ άλλων, εκβίαζαν και απειλούσαν οδηγούς ταξί, ζητώντας 50% ποσοστό από τα κόμιστρα συναδέλφων τους, τα οποία προέρχονταν από τις περιηγήσεις ξένων τουριστών στα αξιοθέατα της

By